Na košt do Bořetic 27,66 km

12.08.2023 08:21

Trasa: Nosislav aut. zst. → Velké Němčice → Křepice, Gorazdův pramen → Rozhl.  a památník Novosady → Liščí vrch (374 m) → Žerotínský vrch (382 m) → Pod Majákem → Schallerův kříž → Holý vrch (401 m) → Přední kout (NPP Kukle) → Haraska → Na Štěpnicích → Horní Bojanovice, rozc. bus → Ovčí terasy → U Boudy → Horní Ochozy → rozhl. Kraví hora → republika Kraví hora (Bořetice)

Svobodná spolková republika Kraví hora a noční košt u Bořetických vinařů byly silným lákadlem této vydařené akce. Výchozí bod výšlapu Nosislav jsem zvolil z časových důvodů proto, abych se stihl včas zaregistrovat u příslušného pořadatelského orgánu republiky Kraví hora. Do Křepic jsem kráčel rovinatou krajinou a až zde se profil krajiny začne mírně zvedat. Od rozhledny Novosady cesta pokračuje mírně zvlněnou vrcholovou částí (výhledy nejen na Pálavu a Nové mlýny) Ždánického lesa přes Ovčí terasy až na Horní ochozy. Odtud pak klesá k rozhledně Kraví hora (první košt) a dále do Bořetic přímo do útrob vinařské republiky kde už na mě čekala manželka s naším vinařským mentorem a jeho drahou polovičkou. Co se dělo dál, už není předmětem popisu turistické trasy. Jako nevěřící pes musím dodat - Požehnaná krajina vína André, každá obec tu má svou rozhlednu.

NosislavSvratka → Velké NěmčiceU svaté, socha Kristarozhl. NovosadyLiščí vrchŽerotínský vrchSchallerův křížHolý vrchHaraskaOvčí terasyrozhl. Kraví hora

Fotogalerie

trasa